Hvorfor vi sier nei til nasjonalpark

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Kampen om etablering av nasjonalpark i Østmarka fortsetter fra Venstres kommunestyrerepresentant Johan Ellingsen. Denne gangen beskyldes vi for å ikke ha en god faglig diskusjon om berettigelsen av nasjonalparken.

Til det vil vi si: Vi har sagt nei 2 ganger i kommunestyret. Det bør derfor ikke være en overraskelse at vi sier nei en tredje gang. Vi mener Østmarka har godt nok vern i dag, gjennom Markaloven og naturreservatene.

Vi har kun påpekt hva Miljødirektoratet selv sier i utredningen sin, at menneskeskapte inngrep bør vurderes fjernet. Omfanget av dette vet ingen slik saken står nå. Og som Johan Ellingsen selv sier; denne er underlig og uheldig. Men Miljødirektoratet er i hvert fall ærlig.

Å la noe av den mest produktive bli naturlig gammel ved å avstå fra hogst som Ellingsen påpeker, er veldig enkelt. Om dette er viktig for Oslo kommune, er det bare å ikke tillate hogst i deres eiendom i Østmarka. Og hvordan vindmølleparker ble en del av diskusjonen om nasjonalpark vet ikke vi hvor Ellingsen har i fra, men det er vel ikke noe godt grunnlag for en god faglig diskusjon om berettigelsen av nasjonalparken.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags