Gå til sidens hovedinnhold

Mer om utbygging og litt om inhabilitet

Artikkelen er over 12 år gammel

Svar på Vidar Kolstads innlegg i forrige ukes avis. Neida, Vidar Kolstad! Jeg mangler verken kunnskap om eller respekt for de demokratiske prinsipper!

Men jeg mangler respekt for at folk med private interesser får altfor stor makt i styre og stell her i bygda. Og at folk får fortrinn fordi de «kjenner noen» og at det planlegges bak lukkede dører i forkant og underveis i saker. Dette er en uting og en hindring for at de demokratiske prinsipper faktisk kan fungere. At folk bruker demokratiet til å fremme sine egne økonomiske interesser i f.eks utbyggingssaker: DET mangler jeg respekt for.

Og jeg kjenner saken vedrørende utbyggingen i By 20 og By21 ganske godt. Jeg jobbet faktisk selv i kommunen på den tiden. Jeg trenger vel ikke si noe særlig mer om den saken? Ellers mange fine ord her, Vidar Kolstad!

Jeg er overbevist om at de fleste lokalpolitikere i Enebakk jobber for befolkningens beste. Og jeg vet at mange jobber mye, og at mange er dyktige og lydhøre folk. Dette gjelder også flere av Høyres representanter: flinke folk som jeg har stor respekt for. Dessverre er det, av ulike årsaker, ikke alltid slik at alle kommunestyrerepresentanter vet alt de burde vite, før viktige beslutninger i kommunestyret tas. Her har gruppelederne et ansvar.

Jeg tror imidlertid ikke Vidar Kolstad er rett person til å fronte denne saken for Høyre i Enebakk. Kolstad er så vidt meg bekjent en kommunestyrerepresentant med en rekke økonomiske interesser i Enebakk. Eller tar jeg helt feil?

Det jeg imidlertid VET er at Vidar Kolstad sitter i styret i Enebakk bioenergi, sammen med ingen ringere enn grunneier og utbygger Dagfinn Pederstad. Så for å peke tilbake på mitt innlegg for to uker siden, regner jeg derfor med at Vidar Kolstad av nevnte grunn anser seg inhabil i saken vedrørende utbygging av BY 20 og BY 21?

Henning Bergersen,

Enebakking