5-åring måtte vente 20 timer med brukket ben

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Åpent brev til Enebakk kommune.

5-åring brakk benet – måtte vente 20 timer på behandling

Hva er feil med legevaktordningen til Enebakk kommune? Det kan da umulig være rett at legevakten avviser små barn med benbrudd med beskjed om å komme tilbake neste dag fordi røntgen stenger kl. 20? Og er det virkelig nødvendig at benbruddpasienter må sendes fra legevakten via sin fastlege for å få rekvisisjon til sykehuset.

Mitt barnebarn er 5 år. Tidlig i mai falt hun mens hun lekte i trampolinen og fikk fryktelig vondt i benet. En nabo, som kjører ambulanse, så på benet og mente bestemt det måtte sjekkes på legevakten. Dermed lirket foreldrene barnet forsiktig inn i en bil og kjøre til legevakten i Ski. Svært forsiktig fikk de henne ut av bilen igjen og båret henne inn på legevakten. Men nei, legen kunne ikke stille noen diagnose. Klokken var over åtte om kvelden, og da var røntgen stengt. De fikk komme tilbake neste dag. «Bare gi henne litt smertestillende om det gjør vond» – sa de på legevakten.

Etter en vond natt måtte hun på ny forsiktig løftes først inn og så ut av bilen før røntgenbildet viste at benet var brukket. Endelig, tenkte foreldrene, nå får vi gipset og så blir det bra. Men nei, legevakten kunne verken legge på gips eller rekvirere videre behandling på A-hus. Rekvisisjon til sykehuset måtte fastlegen gi. På ny ble hun båret ut i bilen og kjørt til fastlegen. Der nektet 5-åringen bestemt å bli tatt ut av bilen. Etter kort tid fikk moren rekvisisjonen av legen og ferden gikk til A-hus.

Vel fremme kunne de bare konstatere at det var flere i køen og nye to timer går før hun endelig får gipset sitt ben – 20 timer etter at hun ble skadet og etter å ha blitt tatt ut og inn av en trang privatbil med brukket ben 8 ganger!

Er det virkelig slik det skal være, slik vi skal behandle våre minste når de skader seg? Jeg håper ikke det, og jeg ber Enebakk kommune sørge for at denne historien forblir et engangstilfelle.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags