Sterkt i mot sammenslåing

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Kommunen foreslår å slå sammen Kirkebygden skole og Enebakk ungdomsskole til én stor skole, med én felles rektor.

Dette er ikke bare FAU ved Kirkebygden skole sterkt i mot, men også samtlige foreldre og lærere vi har pratet med. Også hos Enebakk ungdomsskole.

Grunnlaget kommunen oppgir er i hovedsak at det skal være enklere for dem å rekruttere personell til skolen, og at de mener å bedre overgangen fra barneskoletrinn til ungdomsskoletrinn. Vi mener at en rektor med mindre tilstedeværelse vil slå negativt ut på barna på begge skolene. Barna vil kunne få mindre oppfølging fra ledelsen. Det vil bli større sprik mellom barn og skoleledelse, og dermed ta vekk den gode flate strukturen som til nå har vært så bra på skolen vår.

Vi er redd for at oppfølging av utagerende barn og barn med spesielle behov vil bli dårligere som følge av dette. Når det gjelder overgangen fra barnetrinn til ungdomstrinn, så har erfaring fra Ytre Enebakk skole og Mjær ungdomsskole vist at det er mulig å bedre dette ved å skape tettere samarbeid mellom lærere på disse trinnene. Dette uten å måtte slå sammen skolene.

Videre har erfaring fra en periode nå hvor rektor på Mjær ungdomsskole også har hatt rektoransvar på Enebakk ungdomsskole vist at lærere og barn ikke får like god oppfølging som tidligere, spørsmål tar lenger tid å få svar på, saker står uløst over lengre tid, og generell oppfølging er dårligere.

Vi håper kommunen ser at dette ikke bør gjennomføres og at det er bedre å bruke tid og ressurser på å rekruttere hver sin riktige rektor til Kirkebygden skole og Enebakk ungdomsskole, og heller tilrettelegge for bedre samarbeid dem i mellom.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags