Gangvei fra Flateby til Lillestrøm

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Med stor glede leste jeg forrige ukes artikkel om «kan bli gangvei fra Flateby til Lillestrøm». At politikerne fra Enebakk viser engasjement for utbygging av gang- og sykkelstier og også ser kreativ på alternative løsninger for utbyggingen mot nabokommunen er i utgangspunkt veldig bra.

Det skrives helt riktig at det da blir en sammenhengende gangvei fra Kåterudveien gjennom Flateby helt fram til Lillestrøm.

MEN: Hvorfor stopper gangveien ved Kåterudveien?

Politikerne har vel glemt at gang- og sykkelstien skulle bygges fra Flateby fram til Skøyenveien, og den skal gjerne fortsette fram til Kirkebygda. Har politikerne glemt å vise like mye engasjement for utbyggingen i egen kommune?

Gangveien mellom Flateby og Kirkebygda var bestemt som et tiltak for en «trygg vei» gjennom kommunen spesielt når tungtrafikk til leireuttaksfeltet øker. Den skulle ferdigstilles før uttaksfeltet åpnes.

Hvorfor er denne utbyggingen stoppet?

Det godkjennes flere industrifelter, massedeponier og masseuttak i kommunen uten å fokusere like mye på myke trafikanter. En sammenhengende gang og sykkelvei fra Flateby til Kirkebygda og kanskje helt fram til Ytre Enebakk ville ikke bare være helsefremmende men også løse transportutfordringer mellom skolene, til kveldsaktiviteter og trening.

Jeg vil rose Hans Kristian Solberg for sitt engasjement i denne saken og håper at det blir minst like gode løsninger innenfor kommunegrensen. Jeg gleder meg allerede til å lese en artikkel i EA om «gangvei fra Ytre Enebakk til Lillestrøm».

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags