Frivillighetsprisen til Flateby ungdomsklubb

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Når jeg leste innlegget til ordfører var det første jeg tenkte, endelig.

Flateby ungdomsklubb er en verdig vinner av denne prisen. Jeg vanket selv på juniorklubben og på ungdomsklubben ble jeg veldig aktiv. Jeg var med i ungdomsstyret og når jeg var 16 år og jeg fikk faktisk betalt fra kommunen for å jobbe på juniorklubben.

Fra den tiden jeg var bruker av juniorklubben og ungdomsklubben opplevde jeg de flotte turene klubben arrangerte (overnatting i naturen, skiturer, ut på sjøen i «Svanen»). Det å få henge med eldre ungdommer var stor stas og Kristin og Frode som var ledere var utrolig dyktige. Det å få gå på juniorklubben hver onsdag var stor stas. Det var alltid trygt og godt å komme på klubben. Bli rufset litt håret og fikk bare være Thomas var helt konge. Når vi startet i 7. klasse var det ungdomsklubben og den var jaggu meg to ganger i uka, tirsdager og fredag (og da helt til klokka 24.00) Klubben og dens miljø var akseptert av både ungdommene og foreldrene. Skulle jeg på klubben fikk jeg være ute til midnatt.

Det var på ungdomsklubben jeg plutselig fikk mitt store engasjement for klubbdrift. Jeg fikk være med i styret og jeg var både sekretær og ungdomsleder i flere år. Klubben arrangerte diverse turer, forskjellige konkurranser og aktiviteter, og det var en tid der man sjelden hørte at man ikke hadde råd til det ene eller det andre.

Det var nok her mitt engasjement for frivillig arbeid startet.

Jeg fikk jobbe med ledere som Christel Lächert, Rune Freitag og Rune, Roger, Bobby og Jan Roger og plutselig ble man selv klubbleder i noen år. Jeg har fått jobben med mange flotte ansatte på klubben. Jeg vil nevne spesielt Kenneth Olberg Hvaersaagoh og Hilde Nordli (ikke lett for hun å holde orden på oss gutta). Vi har holdt sammen i mange år og vi er et godt team. Jeg har også fått samarbeidet med forskjellige klubbledere i Kirkebygda og Ytre. Det er jo noen man bare må nevne: Arild Øia, Vivi Essammah, Berit og Monica Herskog Engerholm. Nils Hugo Gjerde som stiller opp gratis hver onsdag på klubben hos oss.

Klubben skal være et sted som er åpent for alle. Uansett om du er god eller dårlig i ballspill eller på ski, uansett om du har mange venner eller få venner, uansett om du har et handicap eller en diagnose er man alltid velkommen på klubben - alle er velkommen på klubben. ️

Klubben skal være er uorganisert sted, der barn og ungdom kan få være seg selv og styre sin egen fritid. Ja, vi har en intensjon å være et mobbefritt og et rusfritt sted og det er det som oftest. Blir noen av våre regler brutt, er det konsekvenser som må til.

På klubben jobber det mange frivillige barn og unge som driver klubben på en utrolig god måte. Uten disse frivillige ville vi ikke ha kunnet drevet klubben på den måten vi gjør i dag.

Jeg er også stolt av at vi bor i en kommune som velger å opprettholde ungdomstilbudet med en ungdomsklubb. Trenden generelt i Norge er at ungdomsklubber dessverre legges ned. Vi kan jo håpe at kanskje klubbtilbudet blir enda bedre - det er alltid lov å håpe. Jeg håper Enebakk kommune og våre politikere ser viktigheten med å ha en ungdomsklubb. Den har jo vært aktiv siden 1981 og kanskje før det også.

I år har jeg jobbet på Flateby ungdomsklubb i 20 år (hvor er gullklokka?). Det er en grunn til at man holder ut i så mange år. Flotte kolleger, hyggelige foresatte, men det aller viktigste; super flotte barn og ungdom som ønsker å tilbringe tid på klubben vår. Det at noen sier, «takk for praten i dag, Thomas» eller «jeg gleder meg til neste onsdag eller fredag for da er det klubb». Det er ting som gjør at man fortsetter.

Nå har vi fått inn fantastiske unge ledere som jeg håper vi lede klubben videre i mange år. Daniel Ekeberg, Marius Ramberg Skaug og Tommy Nilsen gjør en kjempeinnsats på klubben og de unge ser opp til disse gutta. Det er nok på tide å snart «kaste inn årene» og la yngre krefter ta over.

Tusen takk til alle tidligere brukere av klubben, tidligere ungdomsledere og klubbledere. Uten alle dere hadde ikke Flateby ungdomsklubb bestått og vært det den er i dag.

Tusen takk for årets frivillighetspris.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags