Må vise frem Enebakk

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Vi må vise frem hvor fantastisk Enebakk er for potensielle utbyggere og nye innbyggere.

Vi kunne lese i Enebakk Avis at ordføreren hadde invitert en eiendomsmegler til formannskapet for å få hans betraktninger rundt boligutviklingen i Enebakk. Det fremkom intet nytt under solen! Tvert i mot, så bekreftet megleren nettopp det Enebakk Høyre har sagt i mange år: Enebakk kommune må slutte å detaljplanlegge reguleringer og ha for rigide rekkefølgekrav. Megleren sa at utbyggere gjerne vil være med på å utforme områdene de skal bygge ut, noe som burde være en selvfølge. Senest i planen for Flateby sentrumsutvikling har rådmannen stått hardt på at kommunen skal bestemme detaljene.

Dag Bjerke i Frp foreslo i 2016 at det holdt med en områdeplan for den nye sentrumsplanen på Flateby slik at utbyggere kunne komme med sin kompetanse og erfaring før detaljregulering. Senterpartiet gikk til kommunalsjefen på teknisk for å be om hans vurdering av Bjerkes forslag før kommunestyret (noe de forøvrig beklaget i etterkant) og mente at rådmannen hadde rett (Enebakk avis 23.4.16). Enden på visa var at samarbeidspartiene Ap, Sp, Sv, V, SV og Mdg gikk inn for en mer detaljert plan slik rådmannen ønsket. Kun Frp og Høyre ønsket å gå for en områdeplan slik grunneierne ønsket, og som denne profesjonelle megleren påpekte i formannskapet. Grunneierne til sentrumsplanen sier selv at de nå har «blitt gisler» i sin egen plan.

Politikerne i Enebakk har vedtatt at vi kan bygge inntil 120 nye boliger pr år. I realiteten har det vært bygget 20-30 boliger pr år.

Enebakk Høyre har i mange år vært kritiske til arbeidet med fremdriften av boligutviklingen i Enebakk. At prisforskjellene på salg har en del å si, slik megleren fremholdt, har vi hele tiden vært innforstått med. Når store utbyggingsplaner trekker ut i årevis på grunn av saksbehandlingsfeil, stadige nye punkter utbygger må ivareta eller innarbeide, eller omfattende reguleringsplaner uten mulighet for påvirkning av utbygger, annet enn gjennom en haug med dispensasjonssøknader eller reguleringsplanendringer, fremstår vi som lite effektive og profesjonelle i forhold til kommunene rundt oss.

Enebakk Høyre mener fremtiden er lys for Enebakk og ønsker at «Mulighetenes Enebakk» skal være noe mer enn tomt snakk, men da må kommunen og flertallet ha tro at profesjonelle aktører kan tilføre oss noe positivt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags