Dager uten vann

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDet var en bygd som skulle tømme septiktankene før året var omme.

Det skjer uten forvarsel som tidligere år, da kan man forberede seg, fjerne vegetasjon som tidligere år. Kommer hjem ved 14.30 mandag den 16.12 og ser spor ved brønnen, har det vært dyr her? Ser skitten snø og spor etter skitten slange. Løfter av brønnlokket og ser at brønnen er TOM.

Ringer servicetorget som bekrefter at tømming startet i dag. Ringer firmaet som har fått oppdraget. De kommer med vann, skyller og spyler med klor, og etterfyller med vannet som er igjen på tanken. Klor desinfiserer, men tar ikke bort fett. Etter 5 dager ser vannet ut som oppvaskvann med glinsende fettlag på toppen.

Kan nevne at jeg måtte be brannvesenet om vann i sommer, for første gang på over 50 år, det vannet var klart etter 2 timer. Nå er jeg redd for at fettet har festet seg i porene på sementringene og lagt seg på sandlaget i bunn.

HVA GJØR VI DA? For noen uker siden kom en beredskapsplan i posten, nyttig lesning. Har vannkanner i kjeller med vann som kom godt med, så til nabo for mer vann. Hermetikk og mat med lang holdbarhet har jeg alltid. Snø blir til vann, men lite å dusje og vaske hår med. Utedoen i nabos låve er god å ty til, sette seg på kaldt rimete sete som i barndommen med avispapir i passe størrelse henger på spiker på veggen. Er man heldig kan tenne et tæljelys i mørket, hvis man husker fyrstikker da. Våtservietter og Antibac er en god oppfinnelse. Engangstallerkener er kjekt, bestikk fås nå i s ølv; Hvor kan man kjøpe engangstallerkener med julemotiv og krus?

Vannprøve ble tatt 12. desember, ikke FÅTT SVAR. Dette var en pakke jeg godt kan unnvære 2 uker før julaften. DRITTPAKKE

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags