Respekt for andres tid - bør få beskjed ved unødig venting

Enebakk legesenter.

Enebakk legesenter. Foto:

Av
DEL

Jeg kjenner det er på høy tid at det blir en endring på legekontoret vårt i Kirkebygda. Det kan umulig være noe annet sted hvor det stilltiende er større misbruk av andres tid. Av en eller annen grunn har vi sakte og sikkert bare vent oss til å sitte der på venterommet…. og ventet og ventet.

Joda, jeg forstår at en legetime kan ta lenger tid en antatt. Jeg forstår også at akutte sykdommer kommer foran i køen. Men det som provoserer meg langt inn i ryggmargen er at legene som vet at de er forsinket…. Ikke sier i fra når de kommer på venterommet. Er det så utrolig vanskelig å si: Jeg er doktor bla-bla-bla og jeg er dessverre ca en time forsinket.

Da vil vi som venter føle oss sett, respektert og gitt mulighet til å gjøre noe annet. Kanskje ta en tur på biblioteket, butikken, kantina på Ignagard, dra hjem og slappe av litt og så komme tilbake igjen.

Dette ble praktisert på et legekontor jeg gikk til i Oslo. Det ble ikke tatt dårlig imot blant pasientene. Tvert imot. Alle de legene jeg vet om på Enebakk legesenter er svært hyggelige og dyktige. De andre som jobber der også. De sier alle at de gjør så godt de kan, men der er jeg altså ikke enig. Jeg kan ikke fatte at man lar mennesker vente i over en time på legetimen sin UTEN å gi beskjed om forsinkelsen. Her er det virkelig forbedringspotensiale.

Nå er det ikke bare jeg som har latt meg provosere av dette, så jeg skriver på vegne av flere. Gjennom Frivillighetssentralen har jeg kontakt med mange, både eldre og mennesker som følger andre som er syke, og dette er en ting mange reagerer på.

Vi lærer så lenge vi lever og håper at noen kan lære av dette innlegget.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags