Angår oss alle

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

I Enebakk Avis 24. mai 2018 kunne vi lese at katten Sussi måtte avlives etter å ha blitt skutt med et luftvåpen.

Mishandling og vanskjøtsel er noe som skjer hver dag i de norske hjem. Familiedyr, barn, kvinner og også menn, lever i frykt for hva dagen bringer. Hva som hender bak hjemmets fire vegger er oftest skjult for omverdenen. En utrygg hverdag hvor fysisk og mental mishandling ligger på lur, vil prege livet til mange dyr og mennesker.

Over årenes løp har det blitt godt kjent at det finnes en sammenheng mellom vold mot dyr og vold mot mennesker. Dette betyr at i husholdninger der dyrene mishandles, vil mennesker stå i faresonen og der mennesker mishandles, vil dyrene stå i faresonen.

En voldshandling, uavhengig av om den rammer dyr eller mennesker, må tas på største alvor. Handlingen til ungdommen som sparker hunden eller klipper halen av katten, kan ikke bortforklares som ungdomsstreker. Risikoen for at et annet dyr, en fremtidig partner eller barn også blir kjent med mishandlingens verden, er stor.

For å hjelpe alle de som lever i frykt for fysisk og mental mishandling hver dag, må vi alle samarbeide for å gjøre livene til disse dyrene og menneskene bedre. Vi må alle være den brysomme «nabokjerringa» som melder ifra når vi mener noe er galt. Dersom du mener noen utsettes for fysisk eller psykisk mishandling, er det viktig at du sier ifra. Kontakt Mattilsynet og barnevernet eller politiet slik at dyr og mennesker som lever i en voldelig hverdag kan få et nytt liv.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags