Bygg brannstasjonen i sentrum

Artikkelen er over 5 år gammel

Jeg leser i Enebakk Avis at politikerne vil plassere Enebakks nye brannstasjon i PYM-bygget. Dette reagerer jeg imot, og vil si litt om hvorfor.

DEL

Jeg begynte i brannvesenet i Enebakk i 1975, og sluttet ved fylte 60 år i 2008. På 70-tallet sto brannbilene i garasjen hos «gammellensmann» Strand. Det var to biler, en brannbil av merket International, og en jeg mener var en gammel Røde Kors-bil fra før krigen.

Da vi flyttet til stasjonen i Ekebergdalen synes vi at vi fikk bedre plass. Vi fikk en egen stasjon nærmere «sentrum». Der var det først tre garasjeplasser, etter hvert kom et påbygg til tankbil og et tørketårn til å tørke slangene i.

En ny brannstasjon bør ligge ved Herredshuset. Jeg vil at det skal bli mer helhet i sentrum av bygda, dessuten vil vi få raskere utrykning herfra. Selv om jeg er en innbarka Arbeiderpartimann, vil jeg i dette tilfellet støtte Dag Bjerke og Fremskrittspartiet, fordi jeg synes de har den mest fornuftige løsningen. Synes også de folkevalgte skulle lytte til fagekspertisen og brannsjefens tilråding i saken. Jeg har snakket med mange gamle kolleger som også har den oppfatning at brannstasjonen bør ligge ved Herredshuset. At den ligger nær Ignagard ser jeg på bare som en fordel.

For alle brannfolk er det største marerittet å evakuere personer ved sykehjem og eldreboliger. Jeg husker vi trente og hadde øvelser på akkurat det. Brannvesenet skal betjene hele kommunen, men i ytterbygdene kan det være litt raskere å få hjelp fra brannvesen i nabokommunene. Nordre Follo brannvesen møter jo ved enhver stor hendelse. Nedre Romerike kan være raskt på plass ved for eksempel en større brann på Flateby. At den nye brannstasjonen blir plassert ved Herredshuset tror jeg kan gi en viss trygghet til hele befolkningen.

Jeg synes kommunen skal bygge nytt og være stolt av det. Nå håper jeg Fremskrittspartiet får med seg flertallet når saken endelig skal avgjøres.

Kanskje noe å tenke på fra en gammel enebakking som har bodd her hele sitt liv. Vi må aldri glemme at en brannmanns viktigste oppgave er å redde liv.

Michael Furulund

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags