Sunn fornuft og folkeskikk

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Jeg har med interesse lest Terje Haugens leserinnlegg i Enebakk Avis (EA) 20.12.18. Terjes beskrivelse av meg har jeg ingen kommentarer til.

Innlegget er et slags duplikat av EA`s  kritikk av Børters eiere den 29.11.18.

Det gjør meg ytterligere tilfreds med min reaksjon i EA 13.12.18. Terjes stolthet av å være tatt 4 ganger på Børter, må jo være en tydelig bekreftelse på det jeg en gang ble opplyst om at «vi går inn på området bare  for å provosere Christian.»

Jeg synes det virker lite imponerende om noen tar seg uønsket inn på privat eiendom, provoserer eierne for deretter å politianmelde dem.

Min erfaring gjennom et langt liv er at sunn fornuft og vanlig folkeskikk for det meste fungerer like bra.

Når det gjelder friluftsloven – og min uvitenhet om den – har jeg merket meg at Terje bare nevner de paragrafene som passer hans argumentasjon, mens han ser fullstendig ser bort fra de paragrafene som ikke passer for hans agenda.

Han ber meg lese et gammelt rundskriv som er basert på en tidligere friluftslov, og som følgelig blir lite aktuelt ettersom friluftsloven er revidert etterpå.

Friluftsloven er vedtatt for å sikre både publikums og grunneiernes plikter og rettigheter, og jeg vil ikke anbefale folk å studere hverken lover eller rundskriv for å ta en tur i friluft. Lag, foreninger og andre har lagt til rette og skapt muligheter for både turer og aktiviteter i vår fantastiske Enebakknatur.

I det store og hele underbygger Terjes innlegg behovet for å belyse hva saken egentlig dreier seg om, og det kom tydelig frem i mitt leserinnlegg den 13.12.18, hvor det blant annet stod:

«Fra nå av må vi alle promotere det som er skapt på Børter i stedet for baksnakking, nedsettende uttalelser, mobbing og hatytringer.»

Og som sluttet slik:

«Børter fortjener å være med og sette Enebakk på kartet, og det bør vi som positive enebakkinger og Enebakk Avis bidra til og være stolte av.»

De positive reaksjonene (ingen negativ bortsett fra Terje Haugens) jeg har fått fra alle kanter av bygda viser at jeg har fått frem min mening, og at behovet for videre debatt fra min side synes unødvendig.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags