Støtt Enebakk bibliotek!

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Mange bygder utvikler sitt bibliotek fra et hus der folk låner bøker til et spennende kultursted som gir bygda mye tilbake. Hva med Enebakk? Vi har nesten det som skal til. De som jobber på biblioteket er flinke og står på. Bøker og filmer og lydprodukter er det et godt utvalg i, og mangler noe, kan det skaffes i løpet av få dager.

Men Enebakk bibliotek står på randen av krise. Budsjettet er krympet fra lite til mindre enn det som skal til for å få gjort skikkelige ting som f.eks. å arrangere møter med forfattere og foredrag. Fra og med høsten er et tynt budsjett kuttet med ytterligere mange tusen kroner.

Det må vi gjøre noe med. På kort sikt må vi samle inn private bidrag, i første omgang er det noen av oss som vil lage et loppemarked for bøker på bygdedagene i august. Så da kan folk fornye bokhyllene sine, levere inn bøker de ikke trenger, kjøpe artige bøker.

I mellomtiden kan vi håpe at kommunebudsjettet neste år gir brukbare vilkår til Enebakk Bibliotek!

På lengre sikt må vi sørge for bedre lokaler. Nåværende rom trengs som tilskudd til legekontorene, og Enebakks befolkning vokser, vi trenger mer helsetjeneste og bedre kulturtilbud! Hvis du har bøker som kan hentes til markedet, kan du ringe 930 48 125. Eller skrive til hans@hbforlag.no.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags