Gå til sidens hovedinnhold

Daniel Andre med nok en unik art på kroken

Artikkelen er over 2 år gammel

Daniel Andre Bjørndalen fra Ytre Enebakk har gjort seg bemerket med sin altoppslukende fiskehobby der det handler om å få flest mulig ulike arter på kroken og opp på land. Listen er lang, og artene blir sjeldnere og sjeldnere.

Denne helgen presterte Bjørndalen å fange en fisk av arten krystallkutling.

Det var Fiskeavisen som først omtalte saken.

Full jubel og mulig norgesrekord

«Natt til lørdag ble det full jubel blant fiskekompisene Albin Dal, Daniel Andre Bjørndalen, Øyvind Sundet og Vetle Westli, fra fiskeklubben 
SFK Galskap», skriver avisen.

Les også

Daniel André første i landet med seks haiarter på stang

 

Det var i Drøbak gjengen oppdaget krystallkutlingen som kom i en stim. Denne arten er det bare fire andre som har greir å få på stang.

«Gutta er ivrige artsfiskere, så nå kunne de krysse av en art til på lista si, og Daniel kanskje også med ny Norges rekord», opplyser avisen.Til avisen forteller Bjørndalen at de hadde avtalt å møtes for å prøve litt vindusfiske. 

- Vi fant en del fisk, sandkutling, svartkutling, tangstikling, vanlig ulke, dvergulke, skrubbe, rødspette, bergkutling. Så fiskene har endelig begynt å trekke inn igjen på grunna. Men vannet var såpass kaldt at etter en liten stund så måtte vi kaste inn håndkleet. Da bestemte vi oss for fortsette med kikkfiske etter sild og andre ting fra land.

Fiskelykke

- Plutselig dukket det opp en knøttliten stim med små gjennomsiktige fisk. Fra før så har jeg lagt merke til at disse går inn på grunna på denne tiden av året for å gyte. Så vi tullet faktisk på forhånd om at vi i dag skulle krysse av krystallkutling på lista, forteller Bjørndalen til Fiskeavisen, som videre skriver:

«Når kompisene kom over fiskestimen med krystallkutling, så var det bare å sette seg ned på huk og begynne å fiske. Fisket handlet mest om å irritere de små fiskene såpass mye at de biter på kroken. De biter da for å beskytte territoriet sitt. Albin var den første som hadde gleden av å rope ut jubelbrølet sitt. De andre trudde nesten ikke på han da, men joda der hang det en liten gjennomsiktig fisk perfekt kroket på 0,28 gram.»

131 på lista

– Jeg var den neste som fikk en til å bite på hele 0,16 gram. Den gleden er vanskelig å beskrive. I utgangspunktet er dette en art man ikke trudde man kunne få på krok, forteller Bjørndalen.

Alle fire fikk etterhvert den sjeldne arten og fisken er nå tatt av åtte personer i Norge på krok.

Gullkravet på artsfiske.com var på 0,3 gram.

– Jeg følte jeg måtte over den grensen så jeg endte opp med en på 0,5 gram som også er ny potensiell norgesrekord, avslutter en meget fornøyd Bjørndalen til Fiskavisen, som nå har fått 131 forskjellige fiskearter.

Kommentarer til denne saken