Lakse-enka

Artikkelen er over 12 år gammel

Har du en laksefiskende mann i heimen? En mann som er mer opptatt av laksestryk, mark og det nyeste innen fiskeutstyr, enn i at du blir igjen alene hjemme – som lakse-enke?

DEL

Ingrid Bjørnovs nye og humoristiske bok tar for seg en rekke situasjoner som oppstår i din type familie. Man får også råd om hvordan man bør opprettholde den såkalte terrorbalansen i hjemmet. Når mannen din kommer hjem med splunka ny og svinedyr fiskestang, så kjøper du minst like eksklusive sko eller noe annet du har lyst på, men som du egentlig ikke har råd til. Tips som dette, samt ”de merkverdige scenene som utspiller seg i påvente av napp” får du i denne morsomme boken. Ordlisten til slutt i boken gir deg dessuten innblikk i hvordan ord utvikler seg i slike miljøer. Der dupp betyr middagshvil, markboks er et annet ord for tysk lommebok, og at en sluklås er noe du har på badet.

Ingrid Bjørnov har de senere årene vist, i tillegg til sin musikalitet, stor humor. Skulle man likevel ikke synes dette høres noe morsomt ut, kan det være at Lars Lenths nye bok «Fluehue» er noe for deg. Den er også fra Vega forlag. Lenth er tidligere kjent fra TV-programmene om nevnte emne sammen med Bård Tufte Johansen. I sin nye bok har han samlet en rekke fiskehistorier fra andre fiskeelskere.

Skulle du fortsatt ikke synes at dette høres ut som noe for deg, kan det være at du trenger «Damms store bok om sportsfiske». Den er spekket med rene og saklige fiskefakta over hele 604 illustrerte sider.

Boken kan lånes på Enebakk bibliotek.

Ingrid Bjørnov, LAKSE-ENKA –Nødskrik fra en tørrfrue.

Illustrasjoner av Siri Dokken. Vega forlag, 2007. 111 sider.

Artikkeltags