(Østlandets Blad) Klokken 11:44 fredag formiddag meldte Øst 110-sentral at brannvesenet rykket ut til en trafikkulykke i Ingierstrandveien på Svartskog. Ulykken skjedde ikke på selve veien, men oppe på det øverste platået på parkeringsplassen ved Ingierstrand.

Trygt ute

Ifølge Øst 110-sentral, som meldte saken Twitter, var det en bil som hadde rast utfor en skrent og falt flere meter. De to personene i bilen kom seg trygt ut.

Vegtrafikksentralen meldte om redusert fremkommelighet på stedet som følge av ulykken, men ifølge ØBs reporter skal det ikke ha vært store problemer med trafikken, da bilen lå såpass langt unna selve veien.

Klokken 12:22 kunne ØBs reporter på stedet fortelle at nødetatene med unntak av en brannbil hadde forlatt stedet. Bilen lå der fortsatt, på siden, men de som satt i bilen hadde også reist fra stedet.

Skled

Sporene i snøen på parkeringsplassen sier sitt om hva som har skjedd:

– Vi skled av på toppen der, og ned skråningen, sa de involverte til ØB på stedet.

– Gikk det greit?

– Ja, det gikk bra det, eller ..., sier de og peker på bilen.Glatt

Fra før av var det varslet snøfall og fare for utfordrende kjøreforhold.

– Så hvis man skal ut tidlig fredag, er det fornuftig å beregne litt ekstra tid. Det kan nok ta litt lengre tid å komme frem, sa vakthavende meteorolog Per Egil Haga til ØB fredag.

Også fra lørdag kveld og utover søndag morgen er det ventet nedbør, som kan komme i form av sludd eller regn. Dette kan også gi utfordrende forhold og glatte veier.