(Vestby Avis)

Ideen om bokmarkedet kom da korpset ikke hadde kapasitet til å gjennomføre sitt tradisjonelle loppemarked på Prestegården på forsommeren. Responsen har vært overveldende. Vestbyfolk har hver kveld mellom klokken 18 og 20 hele denne uka levert bøker.

Parallelt med innleveringen har korpsforeldrene sortert og organisert bøkene, for at det skal være lett å finne frem i de mange bokskattene på lørdag og søndag.

- Vi har tusenvis av titler i absolutt alle kategorier, fra barnebøker via krim og fantasy til romaner og kokebøker. Det vil også være en egen seksjon med tegneserier, filmer, musikk og spill. Her skal det være noe for enhver smak, sier Arne Jacobsen med stor entusiasme.

Bidrag fra mange

Hvis bøker skulle bli litt vel tørt, har korpset også en kafe i forbindelse med loppemarkedet.

- Her selger vi brus, kaffe, te og masse velsmakende kaker. Korpset er utrolig takknemlig for at så mange ressurspersoner utenfor korpset som stiller opp og baker kaker til cafeen vår. Vi kan derfor love ekte hjemmebakte kvalitetskaker bakt med masse kjærlighet, smiler korpslederen som spesielt retter en takk til Bygdekvinnelaget og tidligere korpsforeldre.

Minikonsert

De som besøker bokloppemarkedet vil også få en smakebit på hva det lille korpset står for musikalsk.

- Våre juniorer og aspirantene som startet opp på våren og nå i høst kommer til å ha en liten minikonsert klokken 12 både på lørdag og søndag. Det er gøy å se og høre hvordan dirigent Christine Tveitan jobber med barna. Publikum kan glede seg til en fin liten konsertopplevelse.

Grønt og økonomisk

Arne Jacobsen understreker at bokmarkedet er en fin måte å fremme gjenbruk og bærekraft.

- I stedet for at gode bøker samler støv eller i verste fall blir kastet kan andre få kjøpe dem til en svært fordelaktig pris. Korpset har valgt å selge unna til svært fordelaktige priser. For kun 100 kroner kan man kjøpe en pose og fylle med så mange bøker man vil, så her kan man gjøre unna julegaveinnkjøpene, sier han.