Alle landets skoler og barnehager stenges

Alle landets skoler og barnehager stenges. Det et ett av tiltakene regjeringen kommer med torsdag for å hindre virusspredning, etter det NTB erfarer.

DEL

(Romerikes Blad) Statsminister Erna Solberg (H) og helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) møter pressen for å legge fram nye tiltak for å hindre spredning av koronaviruset klokken 14 torsdag.

Også helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg vil være til stede på pressekonferansen på Statsministerens kontor, skriver NTB.

Tidligere torsdag besluttet Oslo kommune å stenge alle skoler og barnehager fra og med mandag 16. mars.

I løpet av torsdag varslet en rekke fylker i Norge at de stenger skoler og barnehager.

– Ber om tilbakemelding

Allerede før nyheten om at samtlige av landets skoler skal holdes stengt, forberedte Lørenskog kommune seg på å stenge sine barne- og ungdomsskoler og barnehager.

– Gjennom vår digitale satsing de siste årene, er vi godt forberedt til å undervise via digitale plattformer. Vi har en rekke verktøy som sørger for at digital undervisning kan gjennomføres på en god måte, sa kommunaldirektør Dagfinn Cock til RB tidligere torsdag.

Etter at kommunen fattet sin beslutning, har følgende melding gått ut til samtlige foreldre og foresatte med barn i skolen:

«På grunn av den pågående smittesituasjonen rundt koronaviruset vil Lørenskog delta i samfunnsdugnaden for å redusere smitterisikoen. Elever på 1.-10. trinn gis undervisning via digitale plattformer fra og med fredag 13. mars. For elever på 1.-4. trinn og i basene, som har foreldre med arbeidsplasser i helsevesenet eller i andre samfunnskritiske tjenester, vil skolen gi undervisning og tilsyn i tidsrommet kl. 07.00-17.00. Vi ber alle foreldre på 1.-4. trinn gi tilbakemelding til kontaktlærer om behov for tilsyn og undervisning på skolen i ukene fram til påske.»

Også foreldre med barn i barnehager i Lørenskog har fått tilsvarende melding.

Samfunnsansvar

Også Lillestrøm kommune besluttet torsdag formiddag å stenge sine skoler og barnehager. Ungdomsskolene fra og med fredag – barnehager og barneskoler fra mandag av.

– Jeg oppfordrer de private barnehagene og skolene i kommunen til å ta det samme samfunnsansvaret, slik at de også stenger etter samme rutiner som kommunen, sier ordfører Jørgen Vik.

Videregående skoler stengt

Tidligere torsdag kom også meldingen om at samtlige videregående skoler i Viken stenges fra og med fredag morgen.

– Dette er mye bedre enn at elevene skal møte på skolen. Derfor setter vi i gang dette fra og med i morgen, sier fungerende fylkesrådsleder Halvard Ingebrigtsen til Romerikes Blad.

All opplæring på de videregående skolene flyttes over på digitale arenaer. Elevene skal ikke møte fysisk på skolen fram til påske.

SAKEN OPPDATERES!

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags