187.000 kjøretøy får utsatt EU-kontrollen

For å minimere ulempene for dem som er i karantene, utsetter Statens vegvesen fristen for dem som skal på EU-kontroll i ukene framover.

DEL

(Romerikes Blad) Om du har frist for godkjent EU-kontroll i perioden 13. mars til 30. april, vil du få to måneders utsatt frist, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

- Vi er klar over at flere er i karantene og bør holde seg hjemme. For å gjøre dette så enkelt som mulig for bileiere der ute, har vi valgt å gi alle som har frist fra nå og ut april to måneders utsettelse, sier direktør Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen.

Har du allerede hatt bilen din inne til kontroll og fått en såkalt 3-feil, vil du ikke få ny frist, fordi den er trafikkfarlig.

Det er om lag 187.000 kjøretøy som har godkjenningsfrist fra 13. mars og ut april.

Oppfordrer likevel de som kan til å få bilen godkjent

– Vi risikerer at det kan bli en opphopning og et press på dem som skal godkjenne bilene om alle venter. Så om du har mulighet til å få bilen din godkjent i ukene framover med de forholdsreglene helsemyndighetene har gitt, er oppfordringen at du gjør det, sier Dreyer.

Om du får bilen din EU-kontrollert mer enn to måneder før fristen, vil datoen for kontrollen være utgangspunktet for beregning av ny frist. Etter at en vanlig personbil blir godkjent, vil neste frist da bli to år fra tidspunktet bilen ble kontrollert.

Biler som har bruksforbud som følge av overgått frist, vil ikke miste skiltene i en eventuell kontroll langs veien så lenge helsemyndighetenes strenge tilrådninger gjelder, men du har uansett alltid plikt til å vurdere om kjøretøyet er forsvarlig å kjøre.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags