Politiet aksjonerte natt til lørdag mot to utesteder i Trondheim. Foto: Terje Pedersen, ANB

To fengslet i dopingsak

To menn er varetektsfengslet i forbindelse med den store dopingsaken som har sitt utspring i Trondheim.
Publisert 26.05.2012 kl 16:27 Oppdatert 26.05.2012 kl 16:29

Tips en venn på e-post:Politiet i byen gjennomførte natt til lørdag en razzia mot to utesteder.

– Som et resultat av dopingsaken Operasjon Gilde har vi avdekket straffbare handlinger knyttet til disse utestedene og personer tilknyttet utestedene, sier politiadvokat Bente Bøklepp i Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Ingen av de to som ble fengslet, erkjenner straffskyld. En av dem anket avgjørelsen til lagmannsretten, mens den andre godtok fengslingen.

Flere hundre gjester ble sperret inne mens politiet aksjonerte. Fem personer ble pågrepet på utestedene, mens en sjette ble pågrepet et annet sted. Dopingmidler og en mindre mengde amfetamin ble beslaglagt.

– Politiet har funnet skjellig grunn til mistanke med tanke på dopingbestemmelsene i straffeloven. Økonomi har også vært en del av etterforskningen og bokføringsloven en del av siktelsen, sier Bøklepp.

Operasjon Gilde omtales som norgeshistoriens største koordinerte politiaksjon mot dopingmiljøet og startet 15. februar i år.

Over 40 personer er pågrepet under operasjonen, og ti forskjellige politidistrikt har vært involvert, sammen med Kripos, Tollvesenet, Skatteetaten og Økokrim. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Julekalender 20. desember

Klikk deg inn på julekalenderen her!

...

Kjørte av veien

Nødetatene på stedet.

...

Hvorfor kommer posten to ganger?

Hvorfor i all verden kommer posten i Ekebergveien 2 ganger daglig?

...

Bilulykke i Kirkebygda

Kjørte av veien ved bussgarasjene.